Onderhoudsbeurt

Veel autobezitters essentiële onderdelen van de auto, zoals banden en remmen, alleen vervangen als het echt niet anders meer kan. Door een onderhoudsbeurt over te slaan bespaar je inderdaad enkele kosten, maar als slijtage niet tijdig wordt gesignaleerd, kan dat juist tot dure reparaties en extra kosten leiden. Als de remblokken bijvoorbeeld helemaal versleten zijn, kunnen ze de remschijven zo hebben aangetast dat ook die vervangen moeten worden. Daarnaast kunnen niet goed functionerende remmen, schokdempers of gladde banden tot verkeersonveilige situaties leiden.

Kleine beurt

Een kleine beurt is er om schade te voorkomen. Tijdens een kleine beurt controleren wij op diverse veiligheidspunten waaronder remmen, verlichting, schokdempers en de accu. Daarnaast vervangen wij alle vloeistoffen of worden deze aangevuld waar nodig.

 

Is uw auto rond de tijd van de APK keuring toe aan een kleine beurt, dan proberen wij deze voor u te combineren om te voorkomen dat u meerdere afspraken moet inplannen.

Grote beurt

Wij adviseren om elke twee jaar, of elke 30.000 km een grote beurt uit te laten voeren. Hiermee voorkom je dat onderdelen doorslijten en voor onverwachte hoge kosten zorgen. Heb je een occasion gekocht van een particulier zonder onderhoudshistorie? Breng deze gerust langs voor inspectie en advies. Een grote beurt is niet alleen om problemen te verhelpen, maar ook om problemen aan de motor te voorkomen. Het is bijvoorbeeld belangrijk dat alle filters en vloeistoffen worden nagekeken en waar nodig vervangen worden om verstoppingen te voorkomen.